Hvad skal jeg undgå efter tandblegning?

Hvad skal jeg undgå efter tandblegning?

I tiden lige efter tandblegning er dine tænder ekstra modtagelige for at blive misfarvet af fx fødevarer og tobak. Det skyldes, at de blegevirksomme ingredienser i blegeproduktet nedbryder tændernes overflade midlertidigt for at fjerne pletter og misfarvning. Både emaljen og det beskyttende lag plasmamembranen, som er påvirket i tiden lige efter blegning. Tænderne er derfor mere porøse end normalt og tager bedre imod farvestoffer i op til 48 timer efter tandblegningen.

Tobak er en af de ting, du bør holde dig fra i dagene efter en tandblegning, hvis du ikke vil ødelægge det gode resultat med hvidere tænder. Det gælder både røgtobak og snus, som har frit spil til at misfarve dine nyblegede tænder, når de er ekstra modtagelige.

De mad- og drikkevarer, som generelt kan misfarve dine tænder, skal du også prøve at undgå i dagene efter tandblegning. Det gælder blandt andet kaffe, te, rødvin, juice, farvet sodavand og slik samt stærkt farvede madvarer som tomatsovs, kirsebær og retter med karry.

Skyl munden grundigt med vand, hver gang du har spist eller drukket noget med farve i, og vær ekstra opmærksom på tandbørstningen. Sørg for, at den tandbørste, du bruger i dagene efter tandblegning, har bløde børstehår, så du ikke ridser de midlertidigt porøse tandoverflader. Det kan være en god idé at bruge den sammen med en tandpasta til følsomme tænder, hvis du oplever ømhed og isninger efter blegningen.

Your cart

0 items

Your cart is empty